πλύσιμο χαλιών

Καθαρισμός χαλιών

Ο καθαρισμός των χαλιών πραγματοποιείται σε μηχανές ή στο χέρι, με υγρή ή στεγνή διεργασία ανάλογα με την ποιότητα και την πιθανή σήμανση. Το πλύσιμο των χαλιών με νερό (υγρός καθαρισμός) είναι ο αποδοτικότερος και οικονομικότερος τρόπος καθαρισμού, δυστυχώς όμως δεν μπορούν όλα τα χαλιά να καθαριστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το στεγνό καθάρισμα εφαρμόζεται σε τάπητες με ευαίσθητες ίνες και ασταθείς βαφές, ενώ αποτελεί έναν εξαιρετικά ασφαλή τρόπο καθαρισμού. Αυτό το είδος καθαρισμού πραγματοποιείται με το χέρι, συνδυαστικά με ελαφριές κινητές μηχανές, αποφεύγοντας έτσι τις φθορές στο χαλί και στα χρώματά του. Τόσο στο στεγνό καθάρισμα όσο και στο υγρό καθάρισμα, το κάθε χαλί πλένεται ξεχωριστά, έτσι ώστε να μην υποστεί αλλοίωση το χρώμα του και η ποιότητα του.

Στράγγισμα – άπλωμα – στέγνωμα

ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ – ΑΠΛΩΜΑ – ΣΤΕΓΝΩΜΑ
Η σημαντικότερη διαδικασία μετά τον καθαρισμό των χαλιών είναι η γρήγορη απομάκρυνση του νερού, για να αποφευχθεί η πιθανή αλλοίωση των χρωμάτων και η εμφάνιση κίτρινου χρώματος εξαιτίας της αποστράγγισης. Αυτό επιτυγχάνεται με φυγοκέντριση του χαλιού εντός μεγάλου περιστρεφόμενου κυλίνδρου. Στη συνέχεια, εφόσον έχει απομακρυνθεί περίπου το 95% του νερού, τα χαλιά απλώνονται σε ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο χώρο, έτσι ώστε να μην εκτεθούν άμεσα στις καιρικές συνθήκες. Παραμένουν απλωμένα έως ότου στεγνώσουν και είναι έτοιμα να συσκευαστούν .

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται τα χαλιά;

Τα χαλιά φθείρονται με το πλύσιμο;

Πλύσιμο χαλιών στο σπίτι; Αποφύγετε αυτά τα λάθη.

Με μια ματιά

Η μακρόχρονη πορεία μας στον χώρο των χαλιών μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα καλύτερα ταπητοκαθαριστήρια της Αττικής. Καλέστε μας σήμερα στο 2107654000 ή 80011XALIA (χωρίς χρέωση).

Τηλεφωνήστε τώρα
210 76 54 000