Γνωρίστε μας

Περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας

Η έκθεση χειροποίητων χαλιών στον Καρέα

Η εταιρία Ρεϊζίδης Ο.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον καθαρισμό, τη φύλαξη και την επισκευή ταπήτων, στον επί τόπου καθαρισμό ταπήτων, υφασμάτων επίπλωσης και στρωμάτων, καθώς και στην πώληση χειροποίητων χαλιών.

Η βαθιά μας γνώση στον καθαρισμό, την επισκευή και την πώληση χαλιών είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς επαγγελματικής πορείας για τρεις γενιές. Η πολυετής εμπειρία μας συνδυάζεται με διάθεση για εκσυγχρονισμό και ανανέωση, γι’αυτό και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας διαρκώς συμμετέχοντας σε σεμινάρια, επιμορφώσεις και εκθέσεις.

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται από το 1983 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Καρέα. Επίσης, στην έδρα μας λειτουργεί έκθεση χειροποίητων χαλιών από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο κάθε έτους.

Με γνώμονα τη βελτίωση των υπηρεσιών μας, κατά την τελευταία δεκαπενταετία διενεργούμε έρευνες και θέτουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας στην αξιολόγηση των πελατών. Τα στατιστικά είναι ενδεικτικά της συνεχούς μας προσπάθειας: 98% των πελατών μας μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι, ενώ το 90% μας επιλέγουν ξανά για την εξυπηρέτησή τους!

Με μια ματιά

Η μακρόχρονη πορεία μας στον χώρο των χαλιών μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα καλύτερα ταπητοκαθαριστήρια της Αττικής. Καλέστε μας σήμερα στο 2107654000 ή 80011XALIA (χωρίς χρέωση).
Η ιστορία μας

Η πορεία της οικογένειας Ρεϊζίδη στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με το χαλί. Το ταξίδι της ξεκίνησε από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας με τον διωγμό του 1922 και την εγκατάσταση της οικογένειας αρχικά στην Βέροια, και κατά το τέλος του εμφυλίου στον Βύρωνα. Στον προσφυγικό Βύρωνα, ο Μενέλαος Ρεΐσογλου ξεκίνησε την κατασκευή νημάτων που συγκροτεί την πρώτη ύλη των χαλιών. Χάρη στην εργατικότητα και το επιχειρηματικό του πνεύμα άρχισε να κατασκευάζει χειροποίητους τάπητες τους οποίους εμπορευόταν σε οικοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1958 ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες ταπητοκαθαριστηρίου από τον υιό, Νίκο Ρεϊζίδη. Τα χαλιά έβγαιναν από τον αργαλειό και στη συνέχεια πλένονταν για το τελικό φινίρισμα πριν την πώλησή τους. Επιπλέον, η ανάγκη για καθαρισμό και φύλαξη χαλιών συνεχώς αυξανόταν, με αποτέλεσμα την ίδρυση των ταπητοκαθαριστηρίων Ρεϊζίδη.

Το 1998 ανέλαβε τα ηνία η τρίτη γενιά, έχοντας ως εφόδια την πλούσια οικογενειακή εμπειρία πολλών δεκαετιών, την επιστημονική και τεχνική κατάρτιση και το σημαντικότερο όλων, την αγάπη για το χαλί. Στις μέρες μας η οικογενειακή παράδοση παραμένει ζωντανή, προσφέροντας υπηρεσίες καθαρισμού σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε για περισσότερο από πενήντα χρόνια, και να σας διαβεβαιώσουμε ότι η πορεία μας θα συνεχίσει να είναι αντάξια των υψηλών προσδοκιών σας.

xali_venizelos
Η έκθεση χειροποίητων χαλιών στον Καρέα

Εμπορία χειροποίητων ταπήτων

Η μακρόχρονη πορεία μας στον χώρο του χαλιού, μας επιτρέπει να επιλέξουμε για τη συλλογή μας μοναδικά χειροποίητα χαλιά υψηλής
Καθαρισμός παπλώματος

Καθαρισμός παπλώματος

Οι κουβέρτες και τα παπλώματα έχουν ανάγκη από τακτικό οικιακό αερισμό, αλλά και ετήσιο επαγγελματικό καθαρισμό, ακόμα και αν χρησιμοποιείται
Καθαρισμός στρώματος

Καθαρισμός στρώματος

Τα στρώματα έχουν ανάγκη από ετήσιο καθαρισμό, για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης αλλεργιών που προκαλούνται από ακάρεα, τα οποία
Καθαρισμός καναπέ

Καθαρισμός καναπέ

Ο καθαρισμός ενός καναπέ χωρίς καλύμματα κρίνεται αναγκαίος κάθε δύο – τρία χρόνια, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρχική του
Αποκαθιστούμε φθορές και αλλοιώσεις σε μηχανοποίητα ή και χειροποίητα χαλιά

Επισκευή ταπήτων

Αποκαθιστούμε με αποτελεσματικότητα φθορές και αλλοιώσεις σε μηχανοποίητα ή και χειροποίητα χαλιά. Η συνηθέστερη φθορά χρήσης δημιουργείται στις πλευρές και

Φύλαξη χαλιών

Μετά τον καθαρισμό, τα χαλιά συσκευάζονται και τοποθετούνται σε ειδικά ράφια με ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης & συντήρησης. Μπορείτε να επιλέξετε
πλύσιμο χαλιών

Καθαρισμός χαλιών

Ο καθαρισμός των χαλιών πραγματοποιείται σε μηχανές ή στο χέρι, με υγρή ή στεγνή διεργασία ανάλογα με την ποιότητα και
μεταφορά χαλιών 1

Μεταφορά Χαλιών

Με έμπειρο & έμπιστο προσωπικό, σύγχρονο στόλο οχημάτων και φιλική διάθεση παραλαμβάνουμε τα χαλιά από το χώρο σας. Με σύγχρονες

Από το blog μας

Ποια είναι τα hand-tufted χαλιά;

Η διαδικασία δημιουργίας ενός hand-tufted χαλιού διαφέρει πολύ από ένα χαλί hand-knotted, παρόλο που και τα δύο είναι χειροποίητα. Το πρώτο δημιουργείται τεντώνοντας μάλλινα νήματα σε ένα πλαίσιο-καμβά με αποτυπωμένο το σχέδιο και υφαίνοντάς τα με ένα ειδικό εργαλείο. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πολύ χρονοβόρα και δεν απαιτεί το ίδιο επίπεδο δεξιοτήτων που έχει η ύφανση κόμπων στο χέρι.

Στο τέλος, απλώνεται στο πίσω μέρος του καμβά ένα γαλάκτωμα από κόλλα ή latex και τοποθετείται ένα ύφασμα πλέξης από πάνω, ώστε να σταθεροποιηθούν τα νήματα της ύφανσης του χαλιού. Αυτό προσφέρει προστασία αλλά και καλύτερη αισθητική. Τα κρόσια προστίθενται είτε με ραφή είτε με κόλλα στην άκρη.

Η συγκεκριμένη τεχνική, που εμφανίστηκε το 1967 στη Βασιλεία της Ελβετίας, στην έκθεση μηχανημάτων κλωστοϋφαντουργίας από έναν νεαρό Γερμανό μηχανικό, σήμερα αποτελεί την τρίτη σε όγκο παραγωγής τεχνική κατασκευής χαλιών παγκοσμίως. Πρόκειται για μια εύκολη παραγωγή υψηλού σχεδιασμού, χωρίς ρίσκο επένδυσης, η οποία γίνεται σε χώρες χαμηλού κόστους και προσφέρει τη δυνατότητα μιας προσιτής τιμής πολύ κοντά σε εκείνης των χαλιών μηχανής. Τα σχέδια των χαλιών συχνά είναι υψηλής αισθητικής και από διάσημους διακοσμητές, χωρίς να γίνονται προϊόντα πολυτελείας.

Τα τελευταία χρόνια, σε κάποιες χώρες, το χειροποίητο μέρος της διαδικασίας εκλείπει αφού ο τεχνίτης έχει αντικατασταθεί με υψηλής τεχνολογίας ρομποτική που λειτουργεί με ακριβείς οδηγίες υπολογιστή. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο ποιοτικά, αλλά οι τιμές πιο υψηλές.

Ένα σημαντικό πρόβλημα των hand-tufted χαλιών είναι ότι όταν η κόλλα τους δεν είναι καλής ποιότητας, η αποσύνθεσή της με τον καιρό δημιουργεί μια σκόνη που διαπερνά το ύφασμα που καλύπτει το πίσω μέρος και αφήνει υπολείμματα σαν χώμα στο πάτωμα. Η χρηστικότητα του χαλιού δεν επηρεάζεται, αλλά απαιτείται συχνότερο σκούπισμα στον χώρο γιατί η ύπαρξη σκόνης κάτω από το χαλί μπορεί να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Επιπλέον, η πολυμερισμένη κόλλα μυρίζει έντονα σαν καμμένο καουτσούκ. Σε λιγότερο συνηθισμένες περιπτώσεις, η κόλλα γίνεται μια κολλώδης ουσία που μπορεί να αφήσει σημάδια στο δάπεδο.

Στην περίπτωση που το χαλί έχει αρχίσει να δείχνει αυτή τη φθορά στο καθαριστήριό μας αναλαμβάνουμε να αντικαταστήσουμε την κόλλα στο πίσω μέρος, με εγγύηση για δέκα χρόνια.

Για να διατηρήσουμε σαν καινούργια τα hand-tufted χαλιά μας τα καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα σε χαμηλή ένταση μία με δύο φορές το μήνα. Ο βαθύς καθαρισμός τους απαιτεί μεγάλη προσοχή και χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση. Πολλές φορές έχουν μεταλλικά ή δερμάτινα κομμάτια, ή ακόμα και χάντρες, κάτι που κάνει τον καθαρισμό τους ακόμα πιο δύσκολο. Για τον λόγο αυτό, τα εμπιστευόμαστε έναν ειδικό όσο συχνά χρειάζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση και τον καθαρισμό των χειροποίητων χαλιών σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2107650204. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Τα χαλιά Kilim και τα συμβολικά μοτίβα τους

Tα χαλιά Kilim ή αλλιώς κιλίμια, είναι κυρίως υφαντά από νομάδες σε χώρες της πρώην Περσικής Αυτοκρατορίας, του Ιράν, του Αζερμπαϊτζάν και των τουρκικών χωρών της Κεντρικής Ασίας. Τα παραδοσιακά κιλίμια χρησιμοποιούνταν αρχικά διακοσμητικά αλλά και ως χαλιά προσευχής.

Τηλεφωνήστε τώρα
210 76 54 000