Γνωρίστε μας

Περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας

Η έκθεση χειροποίητων χαλιών στον Καρέα

Η εταιρία Ρεϊζίδης Ο.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον καθαρισμό, τη φύλαξη και την επισκευή ταπήτων, στον επί τόπου καθαρισμό ταπήτων, υφασμάτων επίπλωσης και στρωμάτων, καθώς και στην πώληση χειροποίητων χαλιών.

Η βαθιά μας γνώση στον καθαρισμό, την επισκευή και την πώληση χαλιών είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς επαγγελματικής πορείας για τρεις γενιές. Η πολυετής εμπειρία μας συνδυάζεται με διάθεση για εκσυγχρονισμό και ανανέωση, γι’αυτό και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας διαρκώς συμμετέχοντας σε σεμινάρια, επιμορφώσεις και εκθέσεις.

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται από το 1983 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Καρέα. Επίσης, στην έδρα μας λειτουργεί έκθεση χειροποίητων χαλιών από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο κάθε έτους.

Με γνώμονα τη βελτίωση των υπηρεσιών μας, κατά την τελευταία δεκαπενταετία διενεργούμε έρευνες και θέτουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας στην αξιολόγηση των πελατών. Τα στατιστικά είναι ενδεικτικά της συνεχούς μας προσπάθειας: 98% των πελατών μας μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι, ενώ το 90% μας επιλέγουν ξανά για την εξυπηρέτησή τους!

Με μια ματιά

Η μακρόχρονη πορεία μας στον χώρο των χαλιών μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα καλύτερα ταπητοκαθαριστήρια της Αττικής. Καλέστε μας σήμερα στο 2107654000 ή 80011XALIA (χωρίς χρέωση).
Η ιστορία μας

Η πορεία της οικογένειας Ρεϊζίδη στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με το χαλί. Το ταξίδι της ξεκίνησε από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας με τον διωγμό του 1922 και την εγκατάσταση της οικογένειας αρχικά στην Βέροια, και κατά το τέλος του εμφυλίου στον Βύρωνα. Στον προσφυγικό Βύρωνα, ο Μενέλαος Ρεΐσογλου ξεκίνησε την κατασκευή νημάτων που συγκροτεί την πρώτη ύλη των χαλιών. Χάρη στην εργατικότητα και το επιχειρηματικό του πνεύμα άρχισε να κατασκευάζει χειροποίητους τάπητες τους οποίους εμπορευόταν σε οικοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1958 ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες ταπητοκαθαριστηρίου από τον υιό, Νίκο Ρεϊζίδη. Τα χαλιά έβγαιναν από τον αργαλειό και στη συνέχεια πλένονταν για το τελικό φινίρισμα πριν την πώλησή τους. Επιπλέον, η ανάγκη για καθαρισμό και φύλαξη χαλιών συνεχώς αυξανόταν, με αποτέλεσμα την ίδρυση των ταπητοκαθαριστηρίων Ρεϊζίδη.

Το 1998 ανέλαβε τα ηνία η τρίτη γενιά, έχοντας ως εφόδια την πλούσια οικογενειακή εμπειρία πολλών δεκαετιών, την επιστημονική και τεχνική κατάρτιση και το σημαντικότερο όλων, την αγάπη για το χαλί. Στις μέρες μας η οικογενειακή παράδοση παραμένει ζωντανή, προσφέροντας υπηρεσίες καθαρισμού σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε για περισσότερο από πενήντα χρόνια, και να σας διαβεβαιώσουμε ότι η πορεία μας θα συνεχίσει να είναι αντάξια των υψηλών προσδοκιών σας.

xali_venizelos
Η έκθεση χειροποίητων χαλιών στον Καρέα

Εμπορία χειροποίητων ταπήτων

Η μακρόχρονη πορεία μας στον χώρο του χαλιού, μας επιτρέπει να επιλέξουμε για τη συλλογή μας μοναδικά χειροποίητα χαλιά υψηλής
Καθαρισμός παπλώματος

Καθαρισμός παπλώματος

Οι κουβέρτες και τα παπλώματα έχουν ανάγκη από τακτικό οικιακό αερισμό, αλλά και ετήσιο επαγγελματικό καθαρισμό, ακόμα και αν χρησιμοποιείται
Καθαρισμός στρώματος

Καθαρισμός στρώματος

Τα στρώματα έχουν ανάγκη από ετήσιο καθαρισμό, για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης αλλεργιών που προκαλούνται από ακάρεα, τα οποία
Καθαρισμός καναπέ

Καθαρισμός καναπέ

Ο καθαρισμός ενός καναπέ χωρίς καλύμματα κρίνεται αναγκαίος κάθε δύο – τρία χρόνια, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρχική του
Αποκαθιστούμε φθορές και αλλοιώσεις σε μηχανοποίητα ή και χειροποίητα χαλιά

Επισκευή ταπήτων

Αποκαθιστούμε με αποτελεσματικότητα φθορές και αλλοιώσεις σε μηχανοποίητα ή και χειροποίητα χαλιά. Η συνηθέστερη φθορά χρήσης δημιουργείται στις πλευρές και

Φύλαξη χαλιών

Μετά τον καθαρισμό, τα χαλιά συσκευάζονται και τοποθετούνται σε ειδικά ράφια με ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης & συντήρησης. Μπορείτε να επιλέξετε
πλύσιμο χαλιών

Καθαρισμός χαλιών

Ο καθαρισμός των χαλιών πραγματοποιείται σε μηχανές ή στο χέρι, με υγρή ή στεγνή διεργασία ανάλογα με την ποιότητα και
μεταφορά χαλιών 1

Μεταφορά Χαλιών

Με έμπειρο & έμπιστο προσωπικό, σύγχρονο στόλο οχημάτων και φιλική διάθεση παραλαμβάνουμε τα χαλιά από το χώρο σας. Με σύγχρονες

Από το blog μας

Δείτε τα χρώματα των χαλιών σας να ζωντανεύουν ξανά!

Τα χρώματα των χειροποίητων χαλιών μπορεί, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να ξεθωριάσουν ή να ξεβάψουν. Στις περιπτώσεις που η αποκατάστασή τους είναι εφικτή, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Αλλά πώς μπορεί να ξεβάψει ή να ξεθωριάσει ένα χειροποίητο χαλί και σε ποιες περιπτώσεις είναι δυνατή η αποκατάσταση των χρωμάτων του;

Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να ξεβάψει ένα χαλί, δηλαδή το χρώμα να «φύγει» από τις ίνες και να «καθήσει» πάνω στα άλλα χρώματα, είναι αν πέσει πάνω του υπερβολική ποσότητα νερού. Επομένως, το πλύσιμο στο μπαλκόνι δεν ενδείκνυται για τα χειροποίητα χαλιά κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν σπάσει, για παράδειγμα, ένα καλοριφέρ και το νερό του πέσει πάνω σε ένα μέρος του χαλιού. Το καλό είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να γίνει αποκατάσταση με ειδική επεξεργασία από έμπειρους τεχνίτες.

Ένας λόγος να ξεθωριάσει ένα χαλί είναι από τα ούρα των ζώων. Εάν το κατοικίδιό σας έχει επιλέξει ένα σημείο του χαλιού πάνω στο οποίο αφήνει συχνά ούρα, η αμμωνία που εμπεριέχεται σε αυτά θα ξεθωριάσει λίγο-λίγο τα χρώματά του. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα δεν διορθώνεται.

Μια άλλη συνηθισμένη αιτία που προκαλεί ξεθώριασμα είναι ο καθαρισμός με πετρέλαιο. Μπορεί σήμερα να μας ακούγεται παράξενο αλλά ήταν μια διαδεδομένη πρακτική στα σπίτια παλιότερα. Το πετρέλαιο κάνει τα χαλιά να γυαλίζουν στην αρχή και τα προστατεύει από τον σκόρο. Όμως στη συνέχεια μαγνητίζει τη σκόνη και την κάνει να κολλάει πάνω στις ίνες τους με αποτέλεσμα τελικά να ξεθωριάζουν και να φαίνονται πάντα βρώμικα. Και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί.

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι κι αυτή επιβλαβής για τα χειροποίητα χαλιά. Εάν για χρόνια το φως του ήλιου που μπαίνει στο σπίτι σας πέφτει πάνω σε συγκεκριμένο σημείο πάνω στο χαλί σας, τότε αυτό το σημείο θα ξεθωριάσει σε σχέση με το υπόλοιπο χαλί. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση και είναι αντιμετωπίσιμη. Τα χρώματα μπορούν να ζωντανέψουν ξανά στο σημείο που χρειάζεται και το χαλί να γίνει σαν καινούργιο.

Τα χειροποίητα χαλιά είναι ανθεκτικά αλλά χρειάζονται φροντίδα για να τα χαιρόμαστε για πολλά χρόνια. Στρώστε τα στο σπίτι σας, πατήστε πάνω τους και χαρείτε τα. Η συντήρησή τους είναι απλή: καθαρίστε τα με ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα, εμπιστευτείτε έναν ειδικό για τον καθαρισμό τους μία φορά τον χρόνο και φροντίστε η αποθήκευσή τους να γίνεται σε μέρος χωρίς υγρασία ή το φως του ήλιου. Ένα χειροποίητο χαλί διατηρείται σε καλύτερη κατάσταση όταν βρωμίζεται και καθαρίζεται, παρά όταν δεν χρησιμοποιείται καθόλου.

Αν έχετε ένα χειροποίητο χαλί που έχει ξεβάψει, επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πώς οι έμπειροι τεχνίτες μας μπορούν να το αποκαταστήσουν: 210 7650204-5.

Επισκευάζονται τα φθαρμένα ρέλια και κρόσια των χαλιών μου;

Τα φθαρμένα κρόσια και ρέλια των χαλιών σας, είτε αυτά είναι χειροποίητα είτε μηχανής, μπορούν να επισκευαστούν ώστε τα χαλιά σας θα δείχνουν σαν καινούργια!

Καταρχάς ας εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι τα ρέλια και τι τα κρόσια, και ποια είναι η χρησιμότητά τους.

Τα κρόσια είναι αυτές οι «κλωστές» που εξέχουν από το χαλί. Μπορεί να είναι από βαμβάκι, μαλλί ή μετάξι. Σε ένα χειροποίητο χαλί είναι δομικά στοιχεία, αφού στην πραγματικότητα είναι τα στημόνια πάνω τα οποία έχει γίνει η ύφανση. Τα στημόνια είναι τα νήματα που τοποθετούνται τεντωμένα κατά μήκος του αργαλειού ώστε πάνω σε αυτά να πλεχτούν οι κόμποι του χαλιού. Από τις δύο τους πλευρές εξέχουν δημιουργώντας τα κρόσια.

Η ανθεκτικότητα ενός χειροποίητου χαλιού φαίνεται από το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένο το κρόσι, δηλαδή το υλικό πάνω στο οποίο έχει πλεχτεί το χαλί. Το μετάξι είναι το πιο ανθεκτικό υλικό. Δεύτερο πιο ανθεκτικό είναι το βαμβάκι και το λιγότερο ανθεκτικό είναι το μαλλί.

Μια ακόμα σημαντική λεπτομέρεια που αφορά την ανθεκτικότητα είναι ότι τα κρόσια που καταλήγουν σε θηλιά έχουν την τάση να είναι πολύ ανθεκτικότερα από τα κοφτά, όπου συνήθως ξετυλίγονται οι κλωστές και χαλάει η νηματοποίησή τους.

Οι πλευρές του χαλιού που δεν έχουν κρόσια, συνήθως οι πιο μακριές, έχουν ένα όμορφο τελείωμα που λέγεται ρέλι.

Τα κρόσια και τα ρέλια είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία των χαλιών. Είναι φυσικό να φθείρονται ευκολότερα γιατί εκτίθενται περισσότερο. Η επισκευή τους μπορεί να δώσει νέα όψη στο χαλί σας και να φαίνεται ξανά σαν καινούργιο.

Οι τρόποι επισκευής για τα κρόσια των χειροποίητων χαλιών είναι δύο:
Η πιο οικονομική επιλογή είναι η τοποθέτηση απομίμησης κροσιών στις άκρες του χαλιού.
Η άλλη επιλογή είναι να πλεχτούν καινούργια νήματα, ένα προς ένα, πάνω στα υπάρχοντα. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τέλεια αποκατάσταση και το χαλί συνεχίζει να έχει την αξία του.

Τα ρέλια ράβονται ξανά από την αρχή με το κατάλληλο νήμα. Για να πετύχει ο τεχνίτης μας το σωστό χρώμα, μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να βάψει το νήμα μέχρι να βρει την ίδια απόχρωση με αυτή που είχε το αυθεντικό ρέλι του χαλιού.

Στα μηχανοποίητα χαλιά ράβονται καινούργια κρόσια σε μηχανή και το αποτέλεσμα είναι τέλειο, όπως όταν πρωτο-αγοράστηκε το χαλί!

Για οποιαδήποτε επισκευή χρειάζονται τα χαλιά σας, χειροποίητα ή μηχανής, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 7654000.

Τηλεφωνήστε τώρα
210 76 54 000